Domácí chléb se špenátem a balkánským sýrem
135 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 115gramůŠpenát listový čerstvý
- 120mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSýr balkánský
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 7gramůDroždí sušené
- 2lžíceOřechy vlašské
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme špenát a odstavíme. Necháme 6 minut přikryté pokličkou.
- 2Do domácí pekárny dáme olej, vlažnou vodu, rozšlehané vejce, sýr, sůl, cukr, nastrouhaný muškátový oříšek, mouku a droždí. Zapneme Základní program.
- 3Před ukončením hnětení přisypeme nasekané ořechy, osmahnutou cibulku se špenátem a necháme pekárnu dál pracovat.
- 4Po ukončení programu necháme chléb vychladnout a poté hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.