Domácí chléb z bramborového těsta

140 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůMouka bezlepková Mantler
    • 100gramůMouka pohanková
    • 250mililitrůMléko - podmáslí
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceOlej stolní
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 1kusBrambory zimní
    • 1,5lžíceCukr krystal
    • 2lžíceMléko polotučné sušené
    • 2lžičkySůl
    • 20gramůDroždí sušené
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bramboru uvaříme a vychladlou ji rozstrouháme. Do pečící nádoby domácí pekány nalijeme vodu, podmáslí, rozpuštěné máslo a olej. Na tekuté suroviny nasypeme cukr, sušené mléko a ochutíme směs solí, dále přisypeme oba druhy mouky, rozstrouhanou vařenou bramboru a nakonec přisypeme sušené droždí.
  • 2
    Pekárnu nastavíme na příslušný program, vložíme do ní pečící nádobu s ingrediencemi na těsto a pekárnu zapneme. Po několika minutách ji vypneme a stěrkou setřeme zbytky surovin, které ulpěly na stěnách nádoby a přidáme je do směsi.
  • 3
    Potom troubu znovu zapneme a po 2 hodinách je chléb hotov. Upečený chléb necháme vychladnout a podáváme ho podobně, jako ostatní pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.