Domácí chléb z bramborového těsta
140 min.
Ingredience
- 400gramůMouka bezlepková Mantler
- 100gramůMouka pohanková
- 250mililitrůMléko - podmáslí
- 150mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOlej stolní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusBrambory zimní
- 1,5lžíceCukr krystal
- 2lžíceMléko polotučné sušené
- 2lžičkySůl
- 20gramůDroždí sušené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bramboru uvaříme a vychladlou ji rozstrouháme. Do pečící nádoby domácí pekány nalijeme vodu, podmáslí, rozpuštěné máslo a olej. Na tekuté suroviny nasypeme cukr, sušené mléko a ochutíme směs solí, dále přisypeme oba druhy mouky, rozstrouhanou vařenou bramboru a nakonec přisypeme sušené droždí.
- 2Pekárnu nastavíme na příslušný program, vložíme do ní pečící nádobu s ingrediencemi na těsto a pekárnu zapneme. Po několika minutách ji vypneme a stěrkou setřeme zbytky surovin, které ulpěly na stěnách nádoby a přidáme je do směsi.
- 3Potom troubu znovu zapneme a po 2 hodinách je chléb hotov. Upečený chléb necháme vychladnout a podáváme ho podobně, jako ostatní pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.