Domácí ciabatta

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
685 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    200 ml vlažvné vody, 175 g hladké mouky a půl lžičky droždí smícháme a necháme do druhého dne stát.
  • 2
    Druhý den ke kvásku přidáme 200 ml vlažné vody, mléko, olej, sůl, cukr, 350 g mouky a půl lžičky droždí. Všechno dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučený vál a necháme 50 minut na teplém místě. Mezitím připravíme dva plechy, které vyložíme pečícím papírem a posypeme zlehka moukou. Z těsta vytvoříme 2 veky. Z těstem musíme pracovat rychle, ale jemně. Poprášíme je zlehka moukou a necháme ještě 35 minut kynout.
  • 3
    Poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.