Domácí ciabatta
50 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 525gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaDroždí sušené
- 30mililitrůMléko polotučné
- 30mililitrůOlej olivový
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
685 mg
Postup přípravy
- 1200 ml vlažvné vody, 175 g hladké mouky a půl lžičky droždí smícháme a necháme do druhého dne stát.
- 2Druhý den ke kvásku přidáme 200 ml vlažné vody, mléko, olej, sůl, cukr, 350 g mouky a půl lžičky droždí. Všechno dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučený vál a necháme 50 minut na teplém místě. Mezitím připravíme dva plechy, které vyložíme pečícím papírem a posypeme zlehka moukou. Z těsta vytvoříme 2 veky. Z těstem musíme pracovat rychle, ale jemně. Poprášíme je zlehka moukou a necháme ještě 35 minut kynout.
- 3Poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.