Domácí čokoládové sušenky

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle oloupeme a umeleme. Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  • 2
    V míse z bílků, mletých mandlí, kakaa a cukru vypracujeme mírně lepkavé těsto, z kterého postupně rukama vytvoříme kuličky velikosti ořechů. Ty rozložíme na pečící papír, rozprostřený na plechu a dáme na 10 minut péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů.
  • 3
    Sušenky po vyjmuté z trouby vypadají jako nedopečené, ale během chladnutí na povrchu ztuhnou a uvnitř zůstanou vlhké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.