Domácí čokoládové sušenky
25 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůMandle
- 30gramůKakao
- 175gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Mandle oloupeme a umeleme. Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- 2V míse z bílků, mletých mandlí, kakaa a cukru vypracujeme mírně lepkavé těsto, z kterého postupně rukama vytvoříme kuličky velikosti ořechů. Ty rozložíme na pečící papír, rozprostřený na plechu a dáme na 10 minut péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů.
- 3Sušenky po vyjmuté z trouby vypadají jako nedopečené, ale během chladnutí na povrchu ztuhnou a uvnitř zůstanou vlhké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.