Domácí croissant
35 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůCukr krupice
- 60mililitrůMléko polotučné
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůVoda pitná
- 10gramůMed včelí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
35 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Ve velké míse smícháme droždí s polovinou připravené mouky, zalijeme vlažnou vodou. Zamícháme, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo alespoň na 15 minut.
- 2Mezitím smícháme rozehřáté máslo, mléko, vejce, med, sůl, cukr a zbytek mouky. Pořádně promícháme a přidáme kvásek. Těsto dáme do lednice a necháme alespoň půl dne odpočívat.
- 3Těsto rozválíme na pláty, ze kterých vytvoříme trojúhelníky o straně cca 10 centimetrů. Trojúhelníky zarolujeme a získáme tak tvar croissantu. Na závěr dáme na vymazaný plech a pečeme 15 minut při teplotě 165 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.