Domácí dalamánky

95 min.
Česká republika

Ingredience

    • 50gramůDroždí
    • 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 1špetkaCukr krupice
    • 2lžíceMléko polotučné
    • 500gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1hrstSezam - semena
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
7 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
11 g
Cukr
346 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve 2 lžících vlažného mléka rozmícháme droždí a špetku cukru. Necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Mouku vsypeme do mísy, přidáme vzešlý kvásek a těsto zaděláme pivem. Necháme je kynout 30-45 minut.
  • 3
    Z těsta tvarujeme navlhčenýma rukama dalamánky, urovnáme je na plech a posypeme sezamem.
  • 4
    Dalamánky pečeme 10 minut v troubě při 200 stupních Celsia, potom snížíme na 150 stupňů a pečeme ještě 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.