Domácí dalamánky
95 min.
Ingredience
- 50gramůDroždí
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná celozrnná
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrstSezam - semena
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
7 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
11 g
Cukr
346 mg
Postup přípravy
- 1Ve 2 lžících vlažného mléka rozmícháme droždí a špetku cukru. Necháme vzejít kvásek.
- 2Mouku vsypeme do mísy, přidáme vzešlý kvásek a těsto zaděláme pivem. Necháme je kynout 30-45 minut.
- 3Z těsta tvarujeme navlhčenýma rukama dalamánky, urovnáme je na plech a posypeme sezamem.
- 4Dalamánky pečeme 10 minut v troubě při 200 stupních Celsia, potom snížíme na 150 stupňů a pečeme ještě 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.