Domácí dukátové buchtičky
70 min.
Ingredience
- 150mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 75gramůCukr krupice
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžičkyDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Mléko, vejce, olej, citronovou kůru, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Z těsta děláme malé kuličky, které skládáme těsně vedle sebe do pekáče. Přikryjeme fólií a necháme 30 minut kynout. Poté pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia 30 minut. Po upečení můžeme hned podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.