Domácí francouzské bagety z pekárny
120 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaCukr třtinový
- 300mililitrůVoda pitná
- 1kusSušené droždí
- 1lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
61 g
Cukr
1 g
Vápník
3 mg
Postup přípravy
- 1Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu. Přidáme mouku promíchanou se solí a nahoru pak cukr a droždí.
- 2Zvolíme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Po asi hodině a půl vznikne krásné vykynuté těsto.
- 3Bagety můžeme připravit i bez domácí pekárny tak, že smícháme všechny suroviny, vypracujeme hladké těsto a pořádně ho propracujeme. Poté ho posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě.
- 4Vykynuté těsto propracujeme a vytvoříme z něj čtyři malé nebo dvě velké bagety. Kdo chce, může je podélně naříznout nožem namočeným v oleji.
- 5Pečeme 30 minut na 200 °C.
- 6Ještě teplé potřeme olejem a po vychladnutí podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 14. 2. 2016
Domácí francouzské bagety z pekárny
Moc dobré bagety, těsto jsem připravovala v domácí pekárně. Pokud používám sušené droždí, tak už vše smíchám s moukou. Mám na mysli, sůl, droždí a cukr. Jen bych chtěla upozornit na různé velikosti sáčků s droždím, jsou od různých výrobců. Takže přečíst návod a použít tolik, kolik doporučuje výrobce na půlkilo mouky. Není kus jako kus. Za mě palec nahoru a příště se budu muset polepšit a z těsta vytvarovat bagetky delší a tenší. Před pečením jsem je nechala nakynout. Mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu.🙂