Domácí housky z žitné mouky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
342 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu zhruba 150ml, olej, sůl, cukr, oba druhy mouky a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
  • 2
    Po ukončení programu těsto vyklopíme na vál a jemně prohněteme. Z těsta vytvoříme asi 10 podlouhlých housek, které dáme na plech a přikryjeme potravinovou fólií.
  • 3
    Necháme 30 minut kynout a následně dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct 20 minut.
  • 4
    Po upečení housky potřeme vlažnou vodou, necháme vychladnout a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.