Domácí housky z žitné mouky
60 min.
Ingredience
- 160mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMouka žitná
- 0,25lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaDroždí sušené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
342 mg
Postup přípravy
- 1Vodu zhruba 150ml, olej, sůl, cukr, oba druhy mouky a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
- 2Po ukončení programu těsto vyklopíme na vál a jemně prohněteme. Z těsta vytvoříme asi 10 podlouhlých housek, které dáme na plech a přikryjeme potravinovou fólií.
- 3Necháme 30 minut kynout a následně dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct 20 minut.
- 4Po upečení housky potřeme vlažnou vodou, necháme vychladnout a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.