Domácí hovězí polévka (vývar)
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 200gramůHovězí oháňka
- 500gramůKosti hovězí morkové
- 1kusPórek
- 1lžíceSůl
- 3lžíceSherry brandy
- 0,5kusCeler bulvový
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1419 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
124 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí oháňku a omyté kosti opečeme na pánvi bez tuku a pak vložíme do velkého hrnce. Rozpůlenou cibuli osmažíme, pórek podélně rozřízneme, celer nakrájíme na plátky, mrkev na čtvrtky a všechno krátce osmažíme.
- 2Cibuli a zeleninu přidáme ke kostem, zalijeme osolenou vodou a uvedeme do varu. Polévku vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny, občas sebereme pěnu, scedíme a přes noc necháme vychladnout. Po vychladnutí sebereme z polévky tuk a opět vaříme.
- 3Nakonec dochutíme brandy, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.