Domácí jemné housky
55 min.
Ingredience
- 310mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 470gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,25lžičkyDroždí sušené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mléko, rozšlehaná vejce, 1,5 lžíce změklého másla, cukr, sůl, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
- 2Poté těsto vyklopíme na vál, jemně prohněteme, vyválíme na 2 cm silnou placku a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Dáme je na plech s pečicím papírem a potřeme zbylým máslem.
- 3Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 30 minut kynout.
- 4Poté dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.