Domácí jogurtová veka se šunkou, sýrem a okurkami
100 min.
Ingredience
- Cibulové máslo
- Obloha
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůŠunka dušená
- 200gramůOkurky nakládané
- 150gramůSýr uzený jemné plátky
- 300gramůMouka bezlepková
- 100gramůMáslo čerstvé
- Veka
- 250mililitrůJogurt bílý
- 1lžičkaCukr krystal
- 15gramůDroždí sušené
- 2lžičkySůl
- 3lžíceOlej stolní
- 400mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3047 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
157 g
Sacharidy
316 g
Vláknina
8 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1V hrnečku vlažného mléka rozmícháme cukr a droždí a necháme kvásek vzejít. Do vzešlého kvásku opatrně vmícháme ostatní suroviny a uhněteme těsto. Těsto rozdělíme na poloviny a každou polovinu zvlášť vlejeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Těsto ve formách necháme kynout asi 40 minut. Po vykynutí pečeme asi 30 minut v troubě, vyhřáté na 200 °C. Upečené veky necháme vychladnout a potom je rozkrájíme na plátky, které potřeme cibulovým máslem.
- 2Cibulové máslo: Cibuli nastrouháme najemno a rozmícháme ji s hořčicí a špetkou soli dohladka v másle.
- 3Obloha: Plátky veky s cibulovým máslem dále obložíme šunkou, sýrem a sterilovanými okurkami a vejci, vařenými natvrdo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.