Domácí jogurtová veka se šunkou, sýrem a okurkami

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3047 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
157 g
Sacharidy
316 g
Vláknina
8 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnečku vlažného mléka rozmícháme cukr a droždí a necháme kvásek vzejít. Do vzešlého kvásku opatrně vmícháme ostatní suroviny a uhněteme těsto. Těsto rozdělíme na poloviny a každou polovinu zvlášť vlejeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Těsto ve formách necháme kynout asi 40 minut. Po vykynutí pečeme asi 30 minut v troubě, vyhřáté na 200 °C. Upečené veky necháme vychladnout a potom je rozkrájíme na plátky, které potřeme cibulovým máslem.
  • 2
    Cibulové máslo: Cibuli nastrouháme najemno a rozmícháme ji s hořčicí a špetkou soli dohladka v másle.
  • 3
    Obloha: Plátky veky s cibulovým máslem dále obložíme šunkou, sýrem a sterilovanými okurkami a vejci, vařenými natvrdo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.