Domácí karamelový puding

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Cukr
8 g
Vápník
145 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr upražíme na suché pánvi na karamel, zalijeme 4 lžícemi horké vody, rozmícháme a rozvaříme. Karamel přilijeme do 1/4 l mléka.
  • 2
    Ve zbylém mléce rozkvedláme Solamyl a žloutky, přidáme špetku soli, vlijeme k mléku s karamelem a necháme za stálého šlehání přijít k varu.
  • 3
    Odstavíme z ohně a přimícháme pevný sníh z bílků. Krém plníme do skleněných misek a zdobíme ovocem a ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.