Domácí karamelový puding
20 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 40gramůSolamyl
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Cukr
8 g
Vápník
145 g
Postup přípravy
- 1Cukr upražíme na suché pánvi na karamel, zalijeme 4 lžícemi horké vody, rozmícháme a rozvaříme. Karamel přilijeme do 1/4 l mléka.
- 2Ve zbylém mléce rozkvedláme Solamyl a žloutky, přidáme špetku soli, vlijeme k mléku s karamelem a necháme za stálého šlehání přijít k varu.
- 3Odstavíme z ohně a přimícháme pevný sníh z bílků. Krém plníme do skleněných misek a zdobíme ovocem a ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.