Domácí kávovo - bezinkový likér
35 min.
Ingredience
- 3kilogramyBezinky
- 3kusyHřebíček
- 1kusBadyán
- 1,1litryVoda pitná
- 1kilogramCukr krupice
- 70gramůKáva instantní
- 6decilitrůRum
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
21 g
Cukr
98 g
Postup přípravy
- 1Bezinky opláchneme studenou vodou, odstraníme poškozené plody. Zdravé plody dáme do hrnce, vložíme badyán, hřebíček, zalijeme 1 l vody a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 10-15 minut.
- 2Příprava kávy: Do hrníčku dáme instantní kávu a zalijeme ji vroucím 1 dl vody. Kávu necháme vychladnout.
- 3Rozvařené plody ještě rozmačkáme a potom přecedíme přes řídké plátno. Čistou šťávu vlijeme opět do hrnce, přisypeme cukr a povaříme do rozpuštění cukru. Vaříme asi 10 minut. Následovně přilijeme silnou kávu a necháme vychladnout.
- 4Do vychladlé šťávy přimícháme rum, dobře promícháme.
- 5Hotový likér rozlijeme do čistých lahví, které pevně uzavřeme. Uložíme na studené místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.