Domácí kávovo - bezinkový likér

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
21 g
Cukr
98 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bezinky opláchneme studenou vodou, odstraníme poškozené plody. Zdravé plody dáme do hrnce, vložíme badyán, hřebíček, zalijeme 1 l vody a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 10-15 minut.
  • 2
    Příprava kávy: Do hrníčku dáme instantní kávu a zalijeme ji vroucím 1 dl vody. Kávu necháme vychladnout.
  • 3
    Rozvařené plody ještě rozmačkáme a potom přecedíme přes řídké plátno. Čistou šťávu vlijeme opět do hrnce, přisypeme cukr a povaříme do rozpuštění cukru. Vaříme asi 10 minut. Následovně přilijeme silnou kávu a necháme vychladnout.
  • 4
    Do vychladlé šťávy přimícháme rum, dobře promícháme.
  • 5
    Hotový likér rozlijeme do čistých lahví, které pevně uzavřeme. Uložíme na studené místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.