Domácí kmínový chléb z pekárny

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pekárny nalijeme dolů vlažnou vodu a přidáme sůl. Poté dáme mouku, na to kmín, cukr a droždí. Nyní už nastavíme pekárnu na příslušný program – Chléb nebo základní. Pekárna už se o vše postará.
  • 2
    Chléb můžeme připravit take bez pekárny – smícháme trochu vody, cukr, droždí a trochu mouky a dáme na 10 minut na teplé místo vzejít kvásek. Poté vmícháme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu až hodinu a půl kynout.
  • 3
    Poté propracujeme a vytvoříme bochník, který dáme na plech kynout ještě 30 minut. Můžeme poprášit moukou, vytvořit ozdobné řezy na chlebě apod.
  • 4
    Pečeme na 30-40 minut na 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.