Domácí kmínový chléb z pekárny
130 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyKmín celý
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1lžičkaCukr krupice
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do pekárny nalijeme dolů vlažnou vodu a přidáme sůl. Poté dáme mouku, na to kmín, cukr a droždí. Nyní už nastavíme pekárnu na příslušný program – Chléb nebo základní. Pekárna už se o vše postará.
- 2Chléb můžeme připravit take bez pekárny – smícháme trochu vody, cukr, droždí a trochu mouky a dáme na 10 minut na teplé místo vzejít kvásek. Poté vmícháme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu až hodinu a půl kynout.
- 3Poté propracujeme a vytvoříme bochník, který dáme na plech kynout ještě 30 minut. Můžeme poprášit moukou, vytvořit ozdobné řezy na chlebě apod.
- 4Pečeme na 30-40 minut na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.