Domácí koblihy
45 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceRum
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 300mililitrůMléko polotučné
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMarmeláda jahodová
- 40gramůDroždí
- 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1160 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
72 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Ze 100 ml vlažného mléka, 20 g cukru, rozdrobeného droždí a 80 g hladké mouky připravíme kvásek.
- 2V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem, přidáme žloutky, sůl a mícháme do pěny. Přidáme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, vykynutý kvásek, mouku a vypracujeme těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout.
- 3Na pracovní desce rozválíme těsto na plát silný asi 1 cm a sklenicí vykrajujeme koblihy.
- 4Polovinu koblih potřeme marmeládou a přiložíme zbylé koblihy. Okraje přimáčkneme, znovu sklenicí vykrojíme a necháme chvíli kynout.
- 5V pánvi ve větším množství oleje smažíme koblihy po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.