Domácí koblihy

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1160 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
72 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze 100 ml vlažného mléka, 20 g cukru, rozdrobeného droždí a 80 g hladké mouky připravíme kvásek.
  • 2
    V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem, přidáme žloutky, sůl a mícháme do pěny. Přidáme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, vykynutý kvásek, mouku a vypracujeme těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout.
  • 3
    Na pracovní desce rozválíme těsto na plát silný asi 1 cm a sklenicí vykrajujeme koblihy.
  • 4
    Polovinu koblih potřeme marmeládou a přiložíme zbylé koblihy. Okraje přimáčkneme, znovu sklenicí vykrojíme a necháme chvíli kynout.
  • 5
    V pánvi ve větším množství oleje smažíme koblihy po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.