Domácí kořeněný chléb

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
2 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
301 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mouky vyhloubíme důlek, vsypeme do něj špetku cukru, přidáme rozdrobené droždí a přilijeme trochu vlažné vody. Necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Potom přidáme uvařené, nastrouhané brambory, kmín, fenykl, sůl a zbylou vodu. Zpracujeme těsto a necháme je asi 30 minut kynout na teplém místě.
  • 3
    Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník a necháme ještě 20 minut kynout.
  • 4
    Chléb pečeme nejdřív 10 minut zprudka v silně vyhřáté troubě a dalších 50 minut dopékáme v mírně vyhřáté troubě na cca 180 stupňů Celsia.
  • 5
    Před dopečením bochník potřeme osolenou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.