Domácí kořeněný chléb
85 min.

Ingredience
- 3kusyBrambory vařené
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1lžíceKmín celý
- 40gramůDroždí
- 1000gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaFenykl obecný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
2 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
301 mg
Postup přípravy
- 1Do mouky vyhloubíme důlek, vsypeme do něj špetku cukru, přidáme rozdrobené droždí a přilijeme trochu vlažné vody. Necháme vzejít kvásek.
- 2Potom přidáme uvařené, nastrouhané brambory, kmín, fenykl, sůl a zbylou vodu. Zpracujeme těsto a necháme je asi 30 minut kynout na teplém místě.
- 3Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník a necháme ještě 20 minut kynout.
- 4Chléb pečeme nejdřív 10 minut zprudka v silně vyhřáté troubě a dalších 50 minut dopékáme v mírně vyhřáté troubě na cca 180 stupňů Celsia.
- 5Před dopečením bochník potřeme osolenou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.