Domácí kuřecí kari

45 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek nasekáme na jemno. Zázvor nasekáme nahrubo. Rozmixujeme dohladka a dáme stranou.
  • 2
    Každé kuřecí prso nakrájíme na kousky o velikosti asi 3 cm.
  • 3
    Cibuli nakrájíme na hrubo, dáme ji do mixéru spolu se třemi lžícemi vody a rozmixujeme na pastu. Poté dáme stranou.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej a přidáme do ní kmín, fenyklová semínka, skořici i chilli koření. Po 30 sekundách přidáme cibulovou pastu a opékáme 8 minut na středním plameni. Poté přidáme i zázvorovou pastu a vaříme další 2 minuty.
  • 5
    Přidáme garam masala, kurkumu a cukr a po dvaceti sekundách i rajčata. Vaříme 10 minut. Poté přidáme i kuře a 5 minut smažíme.
  • 6
    Vše zalijeme vývarem a ještě 10 minut vaříme. Podáváme posypané koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.