Domácí kuřecí kari
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6stroužkůČesnek
- 50gramůZázvor celý
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkyKmín drcený
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaCukr třtinový
- 4kusyKuřecí prsa
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek nasekáme na jemno. Zázvor nasekáme nahrubo. Rozmixujeme dohladka a dáme stranou.
- 2Každé kuřecí prso nakrájíme na kousky o velikosti asi 3 cm.
- 3Cibuli nakrájíme na hrubo, dáme ji do mixéru spolu se třemi lžícemi vody a rozmixujeme na pastu. Poté dáme stranou.
- 4V pánvi rozpálíme olej a přidáme do ní kmín, fenyklová semínka, skořici i chilli koření. Po 30 sekundách přidáme cibulovou pastu a opékáme 8 minut na středním plameni. Poté přidáme i zázvorovou pastu a vaříme další 2 minuty.
- 5Přidáme garam masala, kurkumu a cukr a po dvaceti sekundách i rajčata. Vaříme 10 minut. Poté přidáme i kuře a 5 minut smažíme.
- 6Vše zalijeme vývarem a ještě 10 minut vaříme. Podáváme posypané koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.