Domácí kynuté briošky
47 min.
Ingredience
- 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůCukr krupice
- 7gramůDroždí sušené
- 2lžičkySůl
- 100mililitrůMléko polotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 175gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, cukr, sušené droždí a sůl. Přilijeme vlažné mléko, přidáme 3 vejce, vypracujeme těsto a hněteme 10 minut. Potom do základu zapracujeme změklé máslo a hněteme ještě 10 minut. Těsto vložíme do mísy potřené olejem a necháme do druhého dne v chladničce. Těsto krátce prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. (Z každého dílu odřízneme malý kousek.) Těsto zakulatíme, vložíme do olejem vymazaných, vyšších kulatých formiček o průměru 12cm a navrch vmáčkneme vždy kuličku vytvarovanou z odříznutého těsta. Briošky urovnáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 30 minut. Potom je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení necháme zchladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.