Domácí kynuté knedlíky s povidly
50 min.
Ingredience
- 335mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 500gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyDroždí sušené
- 200gramůPovidla švestková
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vlažné mléko, sůl, cukr, mouku, solamyl a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Pekárna těsto uhněte a nechá vykynout. Poté z těsta tvoříme placičky, které plníme povidly a tvarujeme knedlíky. Necháme je ještě 20 minut kynout.
- 2Před vložením do pařáku knedlíky potřeme zespodu a po stranách olejem. V pařáku je paříme 18 minut. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.