Domácí kynuté knedlíky s povidly

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 335mililitrůMléko polotučné
    • 1špetkaSůl
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 500gramůMouka polohrubá
    • 2lžičkyDroždí sušené
    • 200gramůPovidla švestková
    • 2lžíceOlej slunečnicový
    • 2litryVoda pitná
    • 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlažné mléko, sůl, cukr, mouku, solamyl a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Pekárna těsto uhněte a nechá vykynout. Poté z těsta tvoříme placičky, které plníme povidly a tvarujeme knedlíky. Necháme je ještě 20 minut kynout.
  • 2
    Před vložením do pařáku knedlíky potřeme zespodu a po stranách olejem. V pařáku je paříme 18 minut. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.