Domácí langoše
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 42gramůDroždí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1hrnekMléko polotučné
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
400 mg
Postup přípravy
- 1Z droždí, mléka a cukru zaděláme kvásek, který necháme kynout. Smícháme v míse mouku se solí, přilijeme kvásek, přidáme vejce a zpracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
- 2Poté ho vyválíme na placku a vykrájíme kolečka 2cm. Necháme chvíli kynout.
- 3Rozehřejeme olej na pánvi a osmahneme vyválené placky z obou stran.
- 4Osušíme ubrouskem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.