Domácí langoše

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusVejce slepičí
    • 42gramůDroždí
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaCukr krupice
    • 1hrnekMléko polotučné
    • 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
400 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z droždí, mléka a cukru zaděláme kvásek, který necháme kynout. Smícháme v míse mouku se solí, přilijeme kvásek, přidáme vejce a zpracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
  • 2
    Poté ho vyválíme na placku a vykrájíme kolečka 2cm. Necháme chvíli kynout.
  • 3
    Rozehřejeme olej na pánvi a osmahneme vyválené placky z obou stran.
  • 4
    Osušíme ubrouskem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.