Domácí lazaně
30 min.
Ingredience
- Na těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 3mililitryVoda pitná
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na vál
- 300lžicMouka pšeničná hladká T 650
- Na vaření
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
870 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
7 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku prosijeme na vál a smícháme se špetkou soli.
- 2Do mouky vyhloubíme důlek, do kterého zvolna vléváme celá vejce rozšlehaná s vlažnou vodou.
- 3Těsto nejprve zpracováváme nožem, potom hněteme důkladně rukama, až bude hladké.
- 4Vypracované těsto rozválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme z něj obdélníčky asi 5x 7 cm široké. Obdélníčky těsta po uschnutí vaříme ve velkém množství mírně osolené vody doměkka.
- 5Po uvaření scedíme a necháme na sítu okapat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.