Domácí lazaně

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
870 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
7 g
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou mouku prosijeme na vál a smícháme se špetkou soli.
  • 2
    Do mouky vyhloubíme důlek, do kterého zvolna vléváme celá vejce rozšlehaná s vlažnou vodou.
  • 3
    Těsto nejprve zpracováváme nožem, potom hněteme důkladně rukama, až bude hladké.
  • 4
    Vypracované těsto rozválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme z něj obdélníčky asi 5x 7 cm široké. Obdélníčky těsta po uschnutí vaříme ve velkém množství mírně osolené vody doměkka.
  • 5
    Po uvaření scedíme a necháme na sítu okapat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.