Domácí malinová zmrzlina
50 min.
Ingredience
- 60gramůMaliny
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 25mililitrůCitrónová šťáva
- 15mililitrůLikér malinový
- 3lžíceCukr moučkový
- Na ozdobu
- Šlehačka
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr moučka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maliny rozmačkáme nebo rozmixujeme, pak je prolisujeme, aby v malinovém pyré nebyla zrníčka.
- 2Čerstvá vejce, která mají pokojovou teplotu, rozklepneme, pečlivě si oddělíme bílky a žloutky zvlášť (ty odložíme). Misku s bílky posadíme do hrnce s horkou vodou, k bílkům přisypeme cukr, přidáme citrónovou šťávu a nad parou vyšleháme tuhý sníh (šleháme přibližně 7-10 minut. Poté mísu sundáme z hrnce a dále sníh šleháme do vychladnutí. V míse vyšleháme smetanu s 1 lžicí cukru an tuhou šlehačku.
- 3Do sněhu přimícháme malinové pyré, likér a šlehačku. Hotový malinový krém dáme do ozdobné hlubší mísy, zakryjeme ji a dáme do mrazničky minimálně 5 hodin.
- 4Před podáváním omyjeme a osušíme maliny. V teflonové pánvi nasucho opražíme oloupané mandle.
- 5Malinovou zmrzlinu vyklopíme na mísu, ozdobíme malinami, praženými mandlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.