Domácí marcipán
20 min.
Ingredience
- 120gramůMandle
- 120gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, oloupeme a necháme zcela zchladnout.
- 2Připravené mandle nastrouháme na jemno a smícháme s prosátým moučkovým cukrem. Za stálého tření postupně přidáváme čerstvý bílek, marcipán musí být dobře propracovaný. Podle potřeby můžeme těsto obarvit.
- 3Před použitím necháme marcipán chvíli v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.