Domácí marinované sledě
25 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 5kusůCibulka jarní
- 250mililitrůOcet vinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusySleď čerstvý
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu nalijeme ocet, citronovou šťávu, 125 ml vody, přidáme hořčičná semínka a vše uvedeme do varu. Přidáme očištěné, na špalíčky nakrájené cibulky a vaříme asi 5 minut těsně pod bodem varu. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout.
- 2Uvařené brambory rozpůlíme a spolu s řezy ze sleďů je navrstvíme do mísy. Opepříme a zalijeme vychladlou marinádou. Nakonec pokrm posypeme nasekaným koprem. Mísu zakryjeme fólií a sledě necháme alespoň 2 dny rozležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.