Domácí máslové housky
60 min.
Ingredience
- 200mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr krupice
- 620gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyDroždí sušené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Vlažné mléko, změklé máslo, rozšlehaná vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
- 2Po ukončení programu těsto vyklopíme a jemně prohněteme. Necháme 10 minut odpočinout.
- 3Poté vytvoříme malé housky a necháme je ještě 20 minut kynout. Pečeme je ve vyhřáté troubě na 190 stupňů 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.