Domácí naan

32 min.

Ingredience

    • 1lžičkaDroždí sušené
    • 2lžičkyCukr třtinový
    • 300gramůPšeničná mouka hladká chlebová
    • 1,5lžičkySůl
    • 0,13lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 3lžíceŘecký jogurt
    • 2lžíceKreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 112mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
74 kcal
Tuky
7 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
180 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pekárny dáme na spodek vlažnou vodu, sůl, olivový olej, řecký jogurt, poté přijde mouka, cukr, droždí, kypřící prášek. Zapneme program těsto.
  • 2
    Vzniklé těsto by mělo být trochu lepivé. Rozdělíme ho do šesti porcí. Každou porci vyválíme do oválného tvaru.
  • 3
    Rozpálíme velkou pánev a když už je opravdu horká, dáme do ní první placku. Těsto začně bublat. Smažíme ho minutu, pak ho otočíme a smažíme další minutu. Zopakujeme s dalšími plackami.
  • 4
    Ještě teplé chleby naan potřeme rozpuštěným máslem.
  • 5
    Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 3. 2017
Domácí naan
Dokud jsem nevyzkoušela tak jsem vubec neznala 😉