Domácí naan
32 min.
Ingredience
- 1lžičkaDroždí sušené
- 2lžičkyCukr třtinový
- 300gramůPšeničná mouka hladká chlebová
- 1,5lžičkySůl
- 0,13lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceŘecký jogurt
- 2lžíceKreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- 50gramůMáslo čerstvé
- 112mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Do pekárny dáme na spodek vlažnou vodu, sůl, olivový olej, řecký jogurt, poté přijde mouka, cukr, droždí, kypřící prášek. Zapneme program těsto.
- 2Vzniklé těsto by mělo být trochu lepivé. Rozdělíme ho do šesti porcí. Každou porci vyválíme do oválného tvaru.
- 3Rozpálíme velkou pánev a když už je opravdu horká, dáme do ní první placku. Těsto začně bublat. Smažíme ho minutu, pak ho otočíme a smažíme další minutu. Zopakujeme s dalšími plackami.
- 4Ještě teplé chleby naan potřeme rozpuštěným máslem.
- 5Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 3. 2017
Domácí naan
Dokud jsem nevyzkoušela tak jsem vubec neznala 😉