Domácí nudle se zelím a škvarky
45 min.
Ingredience
- 350gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 120mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 80gramůVepřové škvarky
- 600gramůZelí kysané
- 4gramyKmín celý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
33 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
134 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, osolíme, rozklepneme vejce a začneme promíchávat. Pomalu přiléváme vodu, stále mícháme, až vznikne tužší těsto. Vyválíme na tenký plát, nařežeme na dlouhé nudle, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Scedíme, promícháme s rozpuštěným máslem a udržujeme v teple. Kysané zelí nalijeme do rendlíku i s nálevem, okmínujeme a podusíme 15 minut. V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme škvarky a krátce orestujeme. Na talíře upravíme vařené nudle, doplníme dušeným zelím a přelijeme sádlem se škvarky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.