Domácí nudle se zelím a škvarky

45 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
33 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
134 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, osolíme, rozklepneme vejce a začneme promíchávat. Pomalu přiléváme vodu, stále mícháme, až vznikne tužší těsto. Vyválíme na tenký plát, nařežeme na dlouhé nudle, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Scedíme, promícháme s rozpuštěným máslem a udržujeme v teple. Kysané zelí nalijeme do rendlíku i s nálevem, okmínujeme a podusíme 15 minut. V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme škvarky a krátce orestujeme. Na talíře upravíme vařené nudle, doplníme dušeným zelím a přelijeme sádlem se škvarky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.