Domácí opálový likér
25 min.
Ingredience
- 5decilitrůMléko polotučné
- 1kilogramCukr krupice
- 6mililitrůCitronová šťáva
- 1kusVanilkový lusk
- 5decilitrůVodka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
2 mg
Cukr
98 g
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do hrnce, přisypeme cukr, dobře promícháme, přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Za stálého míchání vlijeme vodku, vložíme vanilku, zakápneme citronovou šťávou. Vše dobře promícháme a odložíme na 10 dní odstát. Nezapomeneme každý den promíchat.
- 2Nakonec likér přecedíme, rozlijeme do lahví, které uzavřeme a odložíme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.