Domácí ořechové rohlíčky
60 min.
Ingredience
- 320mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 185gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaDroždí sušené
- 300gramůOřechy vlašské
- 2lžíceRum
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1233 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
74 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
8 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1120 ml vlažného mléka, rozpuštěné máslo, 50 g cukru, sůl, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
- 2Do hrnce dáme mleté ořechy, 135 g cukru, 200 ml mléka a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rum.
- 3Těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a necháme 10 minut odležet. Z těsta pak vytvoříme kuličky po 25g, které rozmačkáme na ovály a naplníme náplní. Poté je zarolujeme do tvaru rohlíčku, dáme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme je chvilku na chladném místě oschnout, poté je dáme do tepla na 20 minut kynout.
- 4Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.