Domácí ovocné knedlíky
29 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1kilogramJahody zahradní
- 400gramůMouka polohrubá
- 300gramůCukr moučkový
- 250gramůTvaroh tučný
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 500gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
43 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Do polohrubé mouky nadrobíme tučný tvaroh, přidáme vejce a vše zpracujeme do měkkého, vláčného těsta, které se nelepí na ruce.
- 2Těsto rozválíme na tenké pláty a rozkrájíme na čtverce. Do každého čtverce vložíme jahodu obalenou v cukru krupici, zabalíme a vyválíme to tvaru knedlíku.
- 3Knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, když vyplavou na hladinu, stáhneme plamen a lehce vaříme, přibližně 8 minut.
- 4Hotové knedlíky vyjmeme drátěnou sběračkou z vody, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.