Domácí ovocné knedlíky

29 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
43 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do polohrubé mouky nadrobíme tučný tvaroh, přidáme vejce a vše zpracujeme do měkkého, vláčného těsta, které se nelepí na ruce.
  • 2
    Těsto rozválíme na tenké pláty a rozkrájíme na čtverce. Do každého čtverce vložíme jahodu obalenou v cukru krupici, zabalíme a vyválíme to tvaru knedlíku.
  • 3
    Knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, když vyplavou na hladinu, stáhneme plamen a lehce vaříme, přibližně 8 minut.
  • 4
    Hotové knedlíky vyjmeme drátěnou sběračkou z vody, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.