Domácí perníkový chléb

100 min.
Evropa

Ingredience

    • 150mililitrůMléko polotučné
    • 1kusVejce slepičí
    • 75gramůMáslo čerstvé
    • 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 125gramůCukr krupice
    • 1lžíceKakao
    • 20gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 115gramůCukr moučkový
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1lžíceVoda pitná
    • 50gramůMandle
    • 1lžičkaKoření perníkové
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme vlažné mléko, vejce, rozpuštěné máslo, mouku, cukr, kakao, perníkové koření a prášek do pečiva.
  • 2
    Vzniklé těsto nalijeme do domácí pekárny. Zapneme program Pečení. Chléb by se měl péct 85 minut.
  • 3
    Po upečení chléb polijeme polevou, kterou připravíme smícháním moučkového cukru, citronové šťávy a horké vody. Nakonec chléb posypeme nasekanými mandlemi a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.