Domácí perníkový chléb
100 min.
Ingredience
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 75gramůMáslo čerstvé
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůCukr krupice
- 1lžíceKakao
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 115gramůCukr moučkový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceVoda pitná
- 50gramůMandle
- 1lžičkaKoření perníkové
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Smícháme vlažné mléko, vejce, rozpuštěné máslo, mouku, cukr, kakao, perníkové koření a prášek do pečiva.
- 2Vzniklé těsto nalijeme do domácí pekárny. Zapneme program Pečení. Chléb by se měl péct 85 minut.
- 3Po upečení chléb polijeme polevou, kterou připravíme smícháním moučkového cukru, citronové šťávy a horké vody. Nakonec chléb posypeme nasekanými mandlemi a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.