Domácí pivní chléb

210 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
3 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
6 g
Cukr
53 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasypeme do větší mísy mouku, droždí a vlažnou vodu a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Přidáme mírně ohřáté pivo, kmín a sůl. Zpracujeme těsto a 30 minut necháme kynout.
  • 3
    Poté přendáme těsto na plech s pečícím papírem a dalších 30 minut necháme kynout.
  • 4
    Poté dáme do vyhřáté trouby a 30 minut pečeme při maximální teplotě.
  • 5
    Pečeme hodinu a půl při mírné teplotě a během pečení potíráme octovou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.