Domácí pivní chléb
210 min.
Ingredience
- 100gramůDroždí
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžičkyKmín celý
- 2lžičkySůl
- 1kilogramMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
3 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
6 g
Cukr
53 mg
Postup přípravy
- 1Nasypeme do větší mísy mouku, droždí a vlažnou vodu a necháme vzejít kvásek.
- 2Přidáme mírně ohřáté pivo, kmín a sůl. Zpracujeme těsto a 30 minut necháme kynout.
- 3Poté přendáme těsto na plech s pečícím papírem a dalších 30 minut necháme kynout.
- 4Poté dáme do vyhřáté trouby a 30 minut pečeme při maximální teplotě.
- 5Pečeme hodinu a půl při mírné teplotě a během pečení potíráme octovou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.