Domácí rohlíky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z rozdrobeného droždí, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek.
  • 2
    Zbylou mouku osolíme, přidáme žloutek, vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko a vlahé rozpuštěné máslo.
  • 3
    Vypracujeme tužší těsto, které zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoři bubliny. Těsto necháme na teplém místě vykynout.
  • 4
    Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném vále obdélník silný asi 0,5 cm. Z obdélníku potom nakrájíme trojúhelníky, které srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohliky můžeme mírně ohnout do tvaru podkovy.
  • 5
    Urovnáme je plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě chvíli kynout.
  • 6
    Před pečením rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem.
  • 7
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.