Domácí rohlíky
60 min.
Ingredience
- Na potření a posypání
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSůl hrubozrnná
- 1lžíceKmín celý
- Na těsto
- 500gramůMouka polohrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 25gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Na vál
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z rozdrobeného droždí, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek.
- 2Zbylou mouku osolíme, přidáme žloutek, vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko a vlahé rozpuštěné máslo.
- 3Vypracujeme tužší těsto, které zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoři bubliny. Těsto necháme na teplém místě vykynout.
- 4Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném vále obdélník silný asi 0,5 cm. Z obdélníku potom nakrájíme trojúhelníky, které srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohliky můžeme mírně ohnout do tvaru podkovy.
- 5Urovnáme je plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě chvíli kynout.
- 6Před pečením rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem.
- 7Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.