Domácí široké nudle Ládi Hrušky
28 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 20mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůVoda pitná
- 3gramySůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
978 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
7 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1V misce vidličkou společně rozmícháme vejce, vodu, olej a sůl. Asi 100 g mouky použijeme na pomoučnění. 350 g mouky vysypeme na vál, uděláme do ní důlek a do něj nalijeme směs tekutých surovin.
- 2Mouku nejprve zapracováváme nožem směrem zkraje dovnitř tekuté směsi a jakmile se suroviny spojí dohromady, dobře propracujeme těsto rukama tak, aby se nelepilo. Aby v těstě nezůstaly žádné hrudky mouky, hněteme jej asi 10 minut. Hotové těsto necháme odpočinout v chladničce alespoň 15 minut.
- 3Na pomoučněném válu vyválíme z těsta plát silný asi 2 milimetry, poté jej poprášíme moukou a necháme asi 5 minut oschnout.
- 4Plát těsta srolujeme do rolády a krájíme příčně nožem na plátky silné asi 1 centimetr, po rozbalení každého plátku tak vznikne dlouhá široká nudle.
- 5Takto připravené nudle vaříme ve vodě po dobu 3 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.