Domácí štrůdl s ořechy
80 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko polotučné
- 60mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 60gramůCukr krupice
- 630gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceDroždí sušené
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMed včelí
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 150gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaTresť vanilková
- 1hrstOřechy vlašské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
34 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
4 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1250 ml vlažného mléka, vodu, vejce, sůl, 60 g cukru, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Náplň si připravíme smícháním mletých ořechů, smetany, medu, skořice a 75 g moučkového cukru. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme, rozdělíme na dvě půlky a rozválíme do tvaru obdélníku. Potřeme je rozpuštěným máslem ale musíme se vyhnout okrajům, poté potřeme náplní a svineme do závinu. Dáme je na plech a necháme na teplém místě 20 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 35 minut. Po upečení potřeme polevou, kterou si připravíme smícháním 75 g moučkového cukru s 2 lžícemi mléka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.