Domácí švýcarky
45 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusVejce slepičí
- 1hrnekMléko polotučné
- 0,5kilogramMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 42gramůDroždí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
38 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme kvásek z mouky, špetky cukru a vlažného mléka.
- 2Přidáme 6 lžíc tuku a vejce a zaděláme těsto.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, každý vyválíme na oválnou placku, pomažeme tukem a pocukrujeme zbylým cukrem.
- 4Nakrájíme na pruhy, stočíme a zmáčkneme na šneky.
- 5Omastíme a při 175 stupních pečeme.
- 6Hotové pomažeme tukem a přikryjeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.