Domácí Testaroli s pestem
35 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 4litryVoda pitná
- 2lžíceSůl česneková
- 4lžícePesto
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Vápník
47 mg
Postup přípravy
- 1Mouku vsypeme do mísy a postupně přiléváme tolik studené vody, aby za stálého míchání vzniklo řídké těsto. Osolíme lžící soli.
- 2Těsto vlijeme na teflonový pekáček a pečeme ve středně vyhřáté troubě jen 3 minuty.
- 3Upečené, tuhé těsto (ne však tvrdé) vylopíme z pekáčku a krájíme na různé tvary, např. obdélníčky nebo trojúhelníčky.
- 4Připravené těstoviny postupně vaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody. Když vyplavou na povrch, jsou uvařené.
- 5Testaroli rozdělíme na talíře a přelijeme bylinkovým pestem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.