Domácí Testaroli s pestem

35 min.
Itálie

Ingredience

    • 1lžíceSůl
    • 4litryVoda pitná
    • 2lžíceSůl česneková
    • 4lžícePesto
    • 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Vápník
47 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku vsypeme do mísy a postupně přiléváme tolik studené vody, aby za stálého míchání vzniklo řídké těsto. Osolíme lžící soli.
  • 2
    Těsto vlijeme na teflonový pekáček a pečeme ve středně vyhřáté troubě jen 3 minuty.
  • 3
    Upečené, tuhé těsto (ne však tvrdé) vylopíme z pekáčku a krájíme na různé tvary, např. obdélníčky nebo trojúhelníčky.
  • 4
    Připravené těstoviny postupně vaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody. Když vyplavou na povrch, jsou uvařené.
  • 5
    Testaroli rozdělíme na talíře a přelijeme bylinkovým pestem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.