Domácí toastový chleba
70 min.
Ingredience
- Na vymazání
- Těsto
- 1kusVejce slepičí
- 85mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceDroždí sušené
- 600gramůMouka polohrubá
- 0,25lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
6 g
Cukr
540 mg
Postup přípravy
- 1Droždí rozmícháme s cukrem, přimícháme lžíci vlažného mléka, lžíci mouky a v teple necháme vzejít kvásek.
- 2Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, vlažným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, s vlažnou vodou, rozpuštěným máslem a vzešlým kváskem. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, ze kterého vytvarujeme bochánek a v míse, přikrytý ubrouskem, jej necháme alespoň hodinu kynout.
- 3Chlebíčkovou formu vymažeme a vyplníme ji těstem, které necháme 20 minut dokynout.
- 4V předehřáté troubě pečeme asi 50 minut, až těsto zezlátne. Chleba vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.