Domácí toastový chleba

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
6 g
Cukr
540 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozmícháme s cukrem, přimícháme lžíci vlažného mléka, lžíci mouky a v teple necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, vlažným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, s vlažnou vodou, rozpuštěným máslem a vzešlým kváskem. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, ze kterého vytvarujeme bochánek a v míse, přikrytý ubrouskem, jej necháme alespoň hodinu kynout.
  • 3
    Chlebíčkovou formu vymažeme a vyplníme ji těstem, které necháme 20 minut dokynout.
  • 4
    V předehřáté troubě pečeme asi 50 minut, až těsto zezlátne. Chleba vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.