Domácí tradiční kaštanové pyré
70 min.
Ingredience
- 500gramůKaštany jedlé
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 1kusCukr vanilka
- 2špetkySkořice mletá
- 2špetkyZázvor mletý
- 2lžíceRum
- 2,5lžíceCukr moučkový
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
47 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jedlé kaštany omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody s lžičkou soli. Pomalu je vaříme přibližně 30 minut. Opatrně horké kaštany oloupeme z horní slupky a i z lesklé vnitřní (druhé) slupky. Kaštany z horké vody nevytahujeme najednou, ale postupně.
- 2Oloupané kaštany dáme do druhého hrnce se silnějším dnem. Přilijeme 2-2.5 dl mléka, přimícháme vanilkový cukr a skořici a pomalu, pod pokličkou vaříme doměkka asi 15 minut. kaštany necháme v mléce vychladnout, pak je ponorným mixerem rozmixujeme na pyré. Dochutíme skořicí, zázvorem, rumem a cukrem podle chuti. Pokud potřebujeme pyré řidší, přidáme trochu mléka (2-3 lžíce).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.