Domácí vaječný likér
40 min.
Ingredience
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 250mililitrůSirup cukrový
- 200mililitrůMléko zahuštěné neslazené
- 2kusyVanilkový lusk
- 220mililitrůVodka
- 20kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Cukr
1 g
Vápník
136 mg
Postup přípravy
- 1Žloutky z čerstvých vajec důkladně oddělíme od bílků a dáme je do nerezového hrnce. Žloutky smícháme s cukrovým sirupem a začneme je mixovat. Postupně přidáváme vodku, vanilku, bílek a kondenzované neslazené mléko. Stále mixujeme, mléka přidáme jen tolik, aby celkové množství bylo 1 litr.
- 2Ve vodní lázni zahřejeme směs za stálého míchání na 50 °C. Pak likér zakryjeme poklicí a necháme zchladit.
- 3Před naplněním do lahví dokonale likér promícháme, abychom získali jednotnou a stejnorodou směs.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.