Domácí vaječný likér

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Cukr
1 g
Vápník
136 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky z čerstvých vajec důkladně oddělíme od bílků a dáme je do nerezového hrnce. Žloutky smícháme s cukrovým sirupem a začneme je mixovat. Postupně přidáváme vodku, vanilku, bílek a kondenzované neslazené mléko. Stále mixujeme, mléka přidáme jen tolik, aby celkové množství bylo 1 litr.
  • 2
    Ve vodní lázni zahřejeme směs za stálého míchání na 50 °C. Pak likér zakryjeme poklicí a necháme zchladit.
  • 3
    Před naplněním do lahví dokonale likér promícháme, abychom získali jednotnou a stejnorodou směs.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.