Domácí vanilkový extrakt

5 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
8 kcal
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkové lusky podélně rozřízneme ostrým nožem a dužinu roztáhneme. Jak budeme lusky rozřezávat, dáme pozor, aby konce lusků zůstaly spojené. (Můžeme i vyškrabat semínka.)
  • 2
    Lusky vložíme do menší čistě vymyté lahvičky s uzávěrem. Zalijeme je vodkou, lusky musí být zcela ponořené ve vodce. Pokud by byly dlouhé, můžeme je přepůlit. Lahvičku uzavřeme a uložíme na tmavé a chladné místo. Během jednoho týdne je potřeba směs denně protřepat, pak během měsíce 2x týdně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.