Domácí veka z žitné mouky
65 min.
Ingredience
- 200mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMouka žitná
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 mg
Postup přípravy
- 1Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, mléko, olej, sůl, kmín, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Pekárna těsto uhněte, poté jej vyklopíme na pomoučený vál a lehce prohněteme. Těsto rozdělíme na 2 části a vytvarujeme z nich 2 podlouhlé veky. Přikryjeme je olejem potřenou potravinovou fólií a necháme 20 minut kynout. Poté je upečeme v předehřáté troubě 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.