Domácí veka z žitné mouky

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, mléko, olej, sůl, kmín, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Pekárna těsto uhněte, poté jej vyklopíme na pomoučený vál a lehce prohněteme. Těsto rozdělíme na 2 části a vytvarujeme z nich 2 podlouhlé veky. Přikryjeme je olejem potřenou potravinovou fólií a necháme 20 minut kynout. Poté je upečeme v předehřáté troubě 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.