Domácí živáňská pečeně
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůVepřová kýta
- 70gramůMoravské uzené maso
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu omyjeme a nožem vytvoříme do masa otvory. Protkneme jimi oloupanou, nakrájenou cibuli a na hranolky nakrájené moravské uzené. Kýtu osolíme a potřeme olejem.
- 2Maso položíme na plát alobalu potřený olejem, zabalíme a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
- 3Chvíli před dopečením alobal pootevřeme, aby se na mase vytvořila kůrčička.
- 4Upečené maso vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.