Domažlická tvarohová mochura
40 min.
Ingredience
- Kvásek
- 30gramůDroždí
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 50lžičekCukr krupice
- Na posypání
- 2,5lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- Na potření buchet
- Těsto
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 50gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůHera
- 4lžíceHrozinky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
81 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
150 mg
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1V hrnečku ve vlahém mléce s cukrem rozmícháme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2Do mísy dáme tvaroh, cukr a směs utřeme. Přidáme vejce, kvásek, Heru, hrozinky a těsto dobře propracujeme. Zakryjeme ho a necháme vykynout.
- 3Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj šišku o průměru přibližně 7 cm. Nožem ze šišky nakrájíme díly silné asi 2 cm. Pokládáme je na plech vytřený máslem. Každou tvarohovou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a necháme 15 minut kynout. Mochuru pečeme v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova. Pečeme přibližně 20 minut.
- 4Upečenou mochuru necháme vychladnout, před podáváním buchty posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.