Domažlická tvarohová mochura

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
81 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
150 mg
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnečku ve vlahém mléce s cukrem rozmícháme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    Do mísy dáme tvaroh, cukr a směs utřeme. Přidáme vejce, kvásek, Heru, hrozinky a těsto dobře propracujeme. Zakryjeme ho a necháme vykynout.
  • 3
    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj šišku o průměru přibližně 7 cm. Nožem ze šišky nakrájíme díly silné asi 2 cm. Pokládáme je na plech vytřený máslem. Každou tvarohovou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a necháme 15 minut kynout. Mochuru pečeme v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova. Pečeme přibližně 20 minut.
  • 4
    Upečenou mochuru necháme vychladnout, před podáváním buchty posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.