Domažlické vepřové ragú
80 min.
Ingredience
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 750gramůVepřová plec
- 120gramůTuk
- 20gramůSůl
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 40gramůVejce slepičí
- 80gramůOkurky nakládané
- 100gramůCibule
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na drobné kousky.
- 2Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a na tuku osmahneme do světle růžova. Přisypeme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a osolíme.
- 3Za občasného promíchání dusíme doměkka.
- 4Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme a povaříme, potom přidáme smetanu a znovu krátce povaříme.
- 5Omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme.
- 6Sterilované okurky a vařené vejce nakrájíme na malé kostky a smícháme se sterilovaným hráškem.
- 7Při podávání tuto směs vkládáme na každou porci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.