Dort čokoládový
75 min.
Ingredience
- 1špetkaCitronová kůra
- 150gramůKakao - prášek
- 2lžíceStrouhanka
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 12lžicCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 250gramůTuk Hera jedlý
- 1baleníSměs na přípravu buchet
- 1lžičkaTresť rumová
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kynuté těsto připravíme dle návodu. Pokud děláme těsto doma, potřebujeme 300g.
- 2Smícháme mléko s kakaem a cukrem a vše vaříme nad párou do zhoustnutí. Po vystydnutí vmícháme 5 žloutků a vejce.
- 3Přidáme heru, smetanu, rumovou esenci, nastrouhanou citronovou kůru a promícháme.
- 4Vymažeme dortovou formu a rozložíme do ní placku z kynutého těsta. Propícháme ji vidličkou a posypeme strouhankou.
- 5Nalijeme na ni kakaovou směs. Dort potřeme zbylým žloutkem a pečeme 45 minut.
- 6Prvních 20 minut nižší stupeň, poté zvýšíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.