Dort čokoládový

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kynuté těsto připravíme dle návodu. Pokud děláme těsto doma, potřebujeme 300g.
  • 2
    Smícháme mléko s kakaem a cukrem a vše vaříme nad párou do zhoustnutí. Po vystydnutí vmícháme 5 žloutků a vejce.
  • 3
    Přidáme heru, smetanu, rumovou esenci, nastrouhanou citronovou kůru a promícháme.
  • 4
    Vymažeme dortovou formu a rozložíme do ní placku z kynutého těsta. Propícháme ji vidličkou a posypeme strouhankou.
  • 5
    Nalijeme na ni kakaovou směs. Dort potřeme zbylým žloutkem a pečeme 45 minut.
  • 6
    Prvních 20 minut nižší stupeň, poté zvýšíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.