Dort mandlový s ananasem
55 min.
Ingredience
- Na krém
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 200gramůCukr moučkový
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrMléko polotučné
- 2lžíceMandle
- 500gramůKompot ananasový
- 10kusůVaječný bílek slepičí
- 1gramCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2gramyMandle
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Oloupané mandle nastrouháme, za sucha smícháme s moukou.
- 2Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, zlehka vmícháme připravené mandle.
- 3Z pečicího papíru vystřihneme 3 kruhy, složíme na plech, papír silně pomastíme máslem, naneseme těsto zhruba 3/4 cm vysoko. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené pláty položíme na vál pečicím papírem nahoru, po chvilce papíry sloupneme. Pláty necháme vychadnout, poté je spojíme krémem a ananasem, potřeme povrch, ozdobíme na kousky nakrájeným ananasem, loupanými mandlemi.
- 4Příprava krému: žloutky s mlékem, moukou a lžící cukru svaříme za stálého míchání ve vodní lázni na hustý krém, necháme vychladnout za občasného míchání.
- 5Máslo utřeme s cukrem, po lžících přidáme svařený krém. Řádně našleháme a přidáme na jemno nakrájený ananas.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.