Dort mandlový s ananasem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané mandle nastrouháme, za sucha smícháme s moukou.
  • 2
    Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, zlehka vmícháme připravené mandle.
  • 3
    Z pečicího papíru vystřihneme 3 kruhy, složíme na plech, papír silně pomastíme máslem, naneseme těsto zhruba 3/4 cm vysoko. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené pláty položíme na vál pečicím papírem nahoru, po chvilce papíry sloupneme. Pláty necháme vychadnout, poté je spojíme krémem a ananasem, potřeme povrch, ozdobíme na kousky nakrájeným ananasem, loupanými mandlemi.
  • 4
    Příprava krému: žloutky s mlékem, moukou a lžící cukru svaříme za stálého míchání ve vodní lázni na hustý krém, necháme vychladnout za občasného míchání.
  • 5
    Máslo utřeme s cukrem, po lžících přidáme svařený krém. Řádně našleháme a přidáme na jemno nakrájený ananas.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.