Dort ořechovo - tvarohový
70 min.
Ingredience
- 40gramůCukr moučkový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 100gramůTvaroh jemný
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 120gramůOřechy lískové
- 4lžíceMarmeláda meruňková
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme žloutky a tvaroh. Bílky ušleháme, po lžičkách přidáváme krupicový cukr a hotový sníh lehce vmícháme do těsta. Nakonec přidáme mouku s nastrouhanými lískovými oříšky. Vše promícháme.
- 2Vymaštěnou a moukou vysypanou formu na srnčí hřbet naplníme těstem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Dort vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
- 3Povrch dortu potřeme meruňkovou marmeládou a posypeme nastrouhanými lískovými oříšky. Pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.