Dort ořechový
45 min.
Ingredience
- Krém
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 0,5šálekKávový extrakt - tekutý
- 6kusůVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 70gramůStrouhanka
- 150gramůOřechy vlašské
- 1kusCukr vanilka
- 150lžicMáslo čerstvé
- 0,5šálekMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3283 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
342 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Odsypeme polovinu cukru, utřeme se žloutky do pěny. Ořechy nastrouháme a smícháme se strouhankou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zlehka vmícháme tři čtvrtiny utřených žloutků s ořechy.
- 2Těsto urovnáme do máslem vymaštěné, hrubou moukou vysypané dortové formy a upečeme v nepředehřáté troubě. Pečeme asi 30 minut, poté necháme dort vychladnout.
- 3Vychladlý dort naplníme krémem (vytvořený důkladným utřením másla s cukrem a extraktem), potřeme i povrch dortu a posypeme nastrouhanými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.