Dort ořechový

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3283 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
342 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odsypeme polovinu cukru, utřeme se žloutky do pěny. Ořechy nastrouháme a smícháme se strouhankou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zlehka vmícháme tři čtvrtiny utřených žloutků s ořechy.
  • 2
    Těsto urovnáme do máslem vymaštěné, hrubou moukou vysypané dortové formy a upečeme v nepředehřáté troubě. Pečeme asi 30 minut, poté necháme dort vychladnout.
  • 3
    Vychladlý dort naplníme krémem (vytvořený důkladným utřením másla s cukrem a extraktem), potřeme i povrch dortu a posypeme nastrouhanými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.